Informatie-uitwisseling tussen NCSC en IBD wordt geïntensiveerd

13-02-2020 • Geplaatst in Nieuwsbrief door Renk Ruijter

Minister Grapperhaus heeft een nieuwe ministriēle regeling gepubliceerd, waardoor er een intensievere informatie-uitwisseling mogelijk wordt gemaakt tussen het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) en vier sectorale computerteams. Een van deze teams is de Informatiebeveiligheidsdienst (IBD) van gemeenten. Door de regeling is het mogelijk dat de IBD eerder van relevante informatie wordt voorzien en specifieker wordt gewaarschuwd bij incidenten, dreigingen en kwetsbaarheden.

Met deze wijziging is een belangrijke stap gezet om beter geïnformeerd te worden wanneer kwetsbaarheden in computersystemen worden ontdekt. De komende tijd wordt gebruikt om de samenwerkingsafspraken binnen dit partnerschap concreet te maken. Deze gesprekken worden binnenkort gevoerd en uiteraard houden wij de leden op de hoogte van de voortgang hiervan.

Minister JenV wijst vier computercrisisteams aan

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Sociale Media

LinkedIn: VIAG

Twitter: @VIAGmedia

RSS: Nieuwsfeed VIAG

Nieuwsfeeds Overig