Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Tweede Kamer geïnformeerd over voortgang digitale inclusie

23/03/2023

Digitale vaardigheden, competenties en toegankelijkheid. Allemaal onderdelen van digitale inclusie. Staatssecretaris Van Huffelen van Digitalisering informeert de Tweede Kamer over de voortgang op dit terrein.

Een digitale samenleving waarin iedereen mee kan doen. Daar zet het kabinet zich voor in. Iedereen kan meedoen in het digitale tijdperk is dan ook programmalijn 1 van de Werkagenda Waardengedreven Digitaliseren.

Digitale competenties

Op het gebied van het vergroten van digivaardigheden en kennis wordt gewerkt aan een monitor digitale competenties. Het doel van deze monitor is om periodiek te meten hoe digitaal vaardig Nederland is. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar basisvaardigheden, maar ook naar kritische informatievaardigheden: online informatie kritisch kunnen beoordelen.

Digitale toegankelijkheid

Op het terrein van toegankelijk, hoogwaardige en proactieve dienstverlening zijn stappen gezet. Er zijn meer websites en apps waarvoor een toegankelijkheidsverklaring is gepubliceerd. Voor overheidsorganisaties die meer moeten doen aan digitale toegankelijk is ondersteuning beschikbaar. En bij de inkoop van ICT heeft het vergroten van bewustzijn van rondom digitale toegankelijkheid prioriteit.

Meer weten?

Wil  je meer weten over de voortgang op het gebied van digitale inclusie? Lees dan de brief van de staatssecretaris Digitalisering aan de Tweede Kamer(link naar andere website).