Open source: wat is het en wat heb je eraan?

10-02-2022 • Geplaatst in Nieuwsbrief door Renk Ruijter

Wat is open source precies, en hoe zie je het terug in je dagelijks leven? Welke kansen biedt het voor de overheid, en zijn er ook risico’s? Antwoorden op deze en andere vragen krijg je in de nieuwe MOOC (Massive Online Open Course) ‘Open source: van ambitie naar realiteit’.

De ins en outs van open source

In een reeks van 4 inzichten leer je de ins en outs van open source:

Inzicht #1: Jouw waarden en open source: Waarom past open source zo goed bij de publieke waarden van de overheid?

Inzicht #2: Open (source) ontwikkelen: de nieuwe standaard? Waarom is open source al een vanzelfsprekendheid voor veel organisaties? En wat heeft het de overheid te bieden?

Inzicht #3: Vooroordelen en discussie: Maakt open samenwerking en open software je kwetsbaar? En hoe zit het met beheer?

Inzicht #4: Open source, van ambitie naar realiteit: De praktijk van open source. Hoe pas je het toe, en hoe zie je dat straks terug?

Sprekers

Aan het woord zijn sprekers als Ron Roozendaal, directeur Informatiebeleid bij het ministerie van VWS, Bart Jacobs, hoogleraar Security, privacy en identity aan de Radboud Universiteit Nijmegen en Arjan Widlak, directeur en onderzoeker bij stichting Kafkabrigade.

Bekijk de MOOC

De trailer voor deze MOOC is nu te bekijken op OMOOC.nl. Vanaf 1 februari komt elke week een nieuw inzicht online. Ga voor meer informatie naar Open source: van ambitie naar realiteit - OMOOC (link naar andere website).

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Sociale Media

LinkedIn: VIAG

Twitter: @VIAGmedia

RSS: Nieuwsfeed VIAG

Nieuwsfeeds Overig