Direct Duidelijk verder onder vlag van Gebruiker Centraal

10-02-2022 • Geplaatst in Nieuwsbrief door Renk Ruijter

Direct Duidelijk is vanaf 1 januari 2022 onderdeel van Gebruiker Centraal. Beide teams helpen overheidsorganisaties om hun dienstverlening beter te maken. Vanaf 2022 zijn de instrumenten en evenementen van Direct Duidelijk te vinden bij Gebruiker Centraal.

Kennis over inclusieve dienstverlening op 1 plek

De Direct Duidelijk Brigade gaat gewoon door, maar werkt vanaf 2022 veel meer samen met Gebruiker Centraal. Ambtenaren kunnen nu op 1 plek terecht voor kennis en hulpmiddelen op het gebied van inclusieve dienstverlening. Dat schrijft oud-staatssecretaris Knops in de Kamerbrief over de voortgang op digitale inclusie in 2021.

Toegankelijk, gebruiksvriendelijk én begrijpelijk

Direct Duidelijk helpt organisaties om begrijpelijk te schrijven. Gebruiker Centraal zet zich in voor een gebruiksvriendelijke, mensgerichte overheid. Aantink Yeh, senior beleidsadviseur Digitale Inclusie bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK), is blij met de samenwerking(link naar andere website): ‘Goede en inclusieve overheidsdienstverlening is toegankelijk, gebruiksvriendelijk én begrijpelijk.’ Ze hoopt dat nu nóg meer ambtenaren aan de slag gaan met het verbeteren van hun dienstverlening.

Meer weten?

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Sociale Media

LinkedIn: VIAG

Twitter: @VIAGmedia

RSS: Nieuwsfeed VIAG

Nieuwsfeeds Overig