Gemeenten stappen over op GGI-Netwerk

27-01-2022 • Geplaatst in Nieuwsbrief door Renk Ruijter

Een aanzienlijke kostenbesparing, eenvoudiger beheer en bovenal: een netwerk voor besloten, veilige communicatie waarover gemeenten zelf de regie voeren. Dat zijn de belangrijkste redenen voor gemeenten om over te stappen op GGI-Netwerk. Drie gemeenten vertellen erover in een artikel op iBestuur.

“De overstap naar GGI-Netwerk betekent voor ons vooral fors minder kosten, tegen een gelijkwaardige kwaliteit,” zegt Paul Entius, projectleider migratie GGI-Netwerk bij Duo+, de uitvoeringsorganisatie voor de gemeenten Diemen, Uithoorn en Ouder-Amstel. Overzichtelijker en eenvoudiger beheer is een andere belangrijke reden, vertelt zijn collega Michael Roovers, senior adviseur informatiemanagement: “Nu we zijn overgegaan naar GGI-Netwerk, hebben we alles rondom onze verbindingen in één contract, inclusief telefonie. Dat maakt het contractbeheer een stuk eenvoudiger.”

De gemeenten Wassenaar en Voorschoten gebruiken GGI-Netwerk onder meer om verbinding te leggen met de Microsoft cloud, vertelt Hassan Akhiat, Chief Information Officer (CIO) bij de gemeente Wassenaar: “We waren als eerste gemeente in staat om die verbinding te leggen, dankzij de samenwerking met de VNG en Microsoft. Veel gemeenten hebben aparte verbindingen voor connectie met de cloud, maar dat betekent extra beheer en kosten. Wij zijn blij dat we hier GGI-Netwerk voor kunnen gebruiken.”

Dat GGI-Netwerk nu voor de verbinding met alle landelijke voorzieningen beschikbaar is, is een belangrijke stap voor gemeenten. Een veilig en betaalbaar eigen netwerk is onder meer cruciaal voor de ontwikkeling naar Common Ground, vertelt Nienke Grimmius, manager Beheren VNG Realisatie: “Common Ground gaat uit van een informatievoorziening waarin data niet meer zijn opgeslagen in applicaties, maar uitsluitend bij de bronsystemen worden bevraagd. Daar heb je een solide netwerk voor nodig en dat is GGI-Netwerk.”

Het volledige artikel is te lezen op de website van iBestuur.

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Sociale Media

LinkedIn: VIAG

Twitter: @VIAGmedia

RSS: Nieuwsfeed VIAG

Nieuwsfeeds Overig