Vierde week van Grip op Informatie is online te bekijken

09-12-2021 • Geplaatst in Nieuwsbrief door Renk Ruijter

Van 4 tot en met 11 november heeft de vierde week van Grip op informatie plaatsgevonden. Veertien verschillende webinars zoomden in op thema's die gekoppeld zijn aan de Wet open overheid en de Archiefwet. Ruim 1.400 unieke deelnemers bezochten één of meerdere webinars. De opening (YouTube) werd verricht door Rob van der Zwaag, burgemeester van de gemeente Veere. Rob van der Zwaag benadrukte dat het belangrijk is dat gemeentes investeren in geld, systemen en in uren om de informatiehuishouding op orde te krijgen. Hij verwacht ook dat de meeste gemeentes nog veel moeten doen in aanloop naar de inwerkingtreding van de wet open overheid per 1 mei 2022. Op lange termijn verwacht Van der Zwaag dat het de gemeentes besparingen oplevert als de informatiehuishouding goed op orde is.

Alle webinars en presentaties zijn terug te zien via Vierde week van Grip op Informatie · Kennisnetwerk Informatie en Archief (pleio.nl). Met name de webinars die betrekking hebben op actieve openbaarmaking werden goed bezocht. In deze lijn heeft de VNG eind 2020 een publicatie (PDF) uitgebracht waarin acht cases laten zien hoe zij resultaten boeken op het gebied van informatiehuishouding op orde, actief openbaar maken en duurzame toegankelijkheid. En welke mogelijkheden de termen transparantie, democratie, efficiency en kwaliteit van dienstverlening voor hen oplevert. Naast de digitale versie is ook de mogelijkheid om de papieren versie op te vragen. Stuur een e-mail naar: gripopinformatie@vng.nl.

Aansluitend op de vierde week is van 7 tot en met 14 april 2022 de vijfde week van Grip op Informatie ingepland. Of het een volledig online week wordt of hoe de invulling eruit komt te zien, dat is nog niet bekend. Mocht u ideeën of suggesties hebben, laat het ons weten via gripopinformatie@vng.nl.

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Sociale Media

LinkedIn: VIAG

Twitter: @VIAGmedia

RSS: Nieuwsfeed VIAG

Nieuwsfeeds Overig