Geen traditionele hoogwatercrisis, maar cybercrisis

11-11-2021 • Geplaatst in Nieuwsbrief door Renk Ruijter

 

Voor de deelnemers aan het leer- en oefentraject ‘Stroomversnelling’ geen ‘traditionele’ hoogwatercrisis, maar cybercrisis om te overwinnen. Het Platform Crisisbeheersing Waterschappen Midden-Nederland (PCWMN) organiseert dit traject voor 7 aangesloten waterschappen. Het thema: digitale kwetsbaarheid. In het Cyberwebinar ‘Leer- en oefentraject Stroomversnelling Waterschappen’ leggen de organisatoren de aanpak en geleerde lessen uit.

Vanaf 2020 verzorgt PCWMN in 3 fases webinars, trainingen en oefeningen. Het doel is om de samenwerking tussen de waterschappen en crisispartners (zoals de veiligheidsregio) te verbeteren, maar ook de bewustwording van digitale kwetsbaarheid te vergroten.

Geleerde lessen

Nu het traject bijna klaar is, hebben de organisatoren hun leerpunten op een rij gezet. Hoe kom je bijvoorbeeld tot een betere samenwerking van deelnemers? Welke activiteiten vallen onder de crisisorganisatie en welke niet? Maar ook de taal en termen die je tijdens een crisis gebruikt: hoe stem je die af?

Nieuwsgierig hoe het PCWMN dit leertraject heeft opgezet en uitgevoerd? Meld je aan(externe verwijzing) en kijk het webinar terug(externe verwijzing). Bekijk daar ook de andere Cyberwebinars terug.

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Sociale Media

LinkedIn: VIAG

Twitter: @VIAGmedia

RSS: Nieuwsfeed VIAG

Nieuwsfeeds Overig