iBestuur Congres 2021: nog even terugkijken

23-09-2021 • Geplaatst in Nieuwsbrief door Renk Ruijter

‘Digitalisering is van iedereen.’ 1 van de conclusies in het plenaire debat tijdens het iBestuur Congres 2021. Ook het belang van aandacht voor de ethische kant van digitalisering kwam naar voren. Net als het vereenvoudigen van processen. Deelnemers aan het debat waren onder andere Loes Mulder, secretaris-generaal van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, en André Bosman, voorzitter Tijdelijke commissie Uitvoeringsorganisaties.

Vertrouwen

Centraal in het congres en debat: het herstel van de relatie tussen overheid en samenleving, en de rol van digitalisering daarin. Hoe kan de overheid digitale veiligheid bijbenen? En kan de burger eigenaar zijn als digitale processen te ingewikkeld worden?

Het debat was de officiële opening van het congres op 15 september in de Fokker Terminal, Den Haag. Dé omgeving waar bestuurders uit de overheid, wetenschap en het IT-bedrijfsleven samen over digitalisering praten. Dit jaar ging het congres wat meer van het ‘corona-slot’: naast de online toegang was er op locatie ruimte voor 150 bezoekers.

Terugkijken

De verschillende sessies zijn binnenkort terug te zien. Zoals ‘Dag overheid, hallo platform’ of ‘Een digitale overheid: doen de Denen het beter?’ Bezoek daarvoor de website van het iBestuur Congres 2021.

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Sociale Media

LinkedIn: VIAG

Twitter: @VIAGmedia

RSS: Nieuwsfeed VIAG

Nieuwsfeeds Overig