Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Verkiezingen overheidsmanager en beste overheidsinnovatie van het jaar 2021 geopend

16/03/2021

 

Den Haag, 1 maart 2021 - Nederland bevindt zich in een roerige periode. Overheidsmanagers nemen belangrijke besluiten die invloed hebben op de gehele Nederlandse samenleving op korte en lange termijn. Tegelijkertijd zijn innovaties meer dan ooit nodig om de overheid te laten meebewegen met de constante veranderingen van deze tijd. Welke manager of innovatie speelt op de juiste manier in op deze complexe opgaven? En weet daarmee het verschil te maken voor mens en maatschappij? In november worden de Overheidsawards uitgereikt aan de Overheidsmanager van het Jaar en (voor het eerst!) aan de Beste Overheidsinnovatie van het Jaar 2021. Nomineer vanaf vandaag de manager of innovatie die jou inspireert!

Door het werk van goede overheidsmanagers en -innovaties een platform te geven, stimuleren de verkiezingen transparantie en kennisdeling binnen het openbaar bestuur. Jetta Klijnsma, juryvoorzitter van de Verkiezing Overheidsmanager van het Jaar, is op zoek naar vooruitstrevende managers die passen binnen het thema ‘Met Veerkracht en Vertrouwen’. De Overheidsmanager van 2021 is iemand die niet alleen veerkracht en vertrouwen toont, maar dat ook in anderen aanwakkert. Hij/zij komt op voor de mensen die dat het meest nodig hebben en zoekt daarbij actief de verbinding met zowel maatschappij als medewerkers.

Jan van Zanen, juryvoorzitter van de Verkiezing Beste Overheidsinnovatie van het Jaar, wil een toonaangevende innovatie bekronen die met haar werkzaamheid, publieke meerwaarde en inspirerende werking het verschil maakt. Lees hier de criteria waar een deelnemende innovatie aan moet voldoen. Ook in deze roerige periode dient de innovatie goed in te spelen op de uitdagingen van deze tijd.

Nominaties voor de Verkiezing Overheidsmanager van het Jaar en Verkiezing Beste Overheidsinnovatie van het Jaar zijn welkom tot en met 16 juni 2021. Nomineer jouw overheidsmanager en overheidsinnovatie via www.overheidsawards.nl/nomineer.

De Verkiezingen worden georganiseerd door de Vereniging voor OverheidsManagement (VOM) in samenwerking met Binnenlands Bestuur, FUTUR, Interprovinciaal Overleg (IPO), ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK), Koninklijk Nederlands Normalisatie Instituut (NEN), Netwerk van Publieke Dienstverleners (NPD), Ordina, Publiek Denken en Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG).

Voor meer informatie over de Verkiezing Overheidsmanager en Beste Overheidsinnovatie van het Jaar 2021 ga je naar www.overheidsawards.nl of volg ons op Twitter, Facebook en LinkedIn.