Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Finalisten ‘Overheidsmanager van het Jaar’ 2020 bekend!

06/10/2020

Den Haag, 17 september 2020 - De jury, onder voorzitterschap van Jetta Klijnsma (commissaris van de Koning provincie Drenthe), presenteert met trots de drie finalisten die meedingen naar de titel Overheidsmanager van het Jaar 2020. Zij geven volgens de jury het beste invulling aan het thema van dit jaar: ‘Tussen Systeem en Maatwerk’.

Jacqueline de Jager

Programmadirecteur Maatschappelijke Diensttijd

Jacqueline de Jager heeft aan de jury laten zien dat zij een bevlogen manager is die maatwerk kan leveren op strategisch niveau. Met haar energie en doortastendheid beweegt ze zich langs de systemen en speelt daarbij in op de behoeften en krachten van jongeren. Naar haar medewerkers toe geeft Jacqueline ruimte voor eigen inbreng. Daarbij besteedt ze veel aandacht aan de persoonlijke ontwikkelingsmogelijkheden en talenten binnen haar team. Met haar visie om meer naar de behoeften van de samenleving te luisteren, is ze een inspirator voor het publieke domein. 

Sandra Koster

Sectorhoofd Economie & Cultuur, gemeente Eindhoven

Sandra Koster laat al jaren zien hoe ze als overheidsmanager binnen én buiten de lijnen kan kleuren met behulp van haar pragmatisme en realisatiekracht. Met haar verbindende kwaliteiten en unieke interventies zet zij zich in om het verschil te maken voor de inwoners van de gemeente Eindhoven en is daarbij niet bang om buiten de gebaande paden te treden. Door haar interactieve en verbindende stijl en met haar netwerkbenadering komt zij tot gewenste uitkomsten voor het collectief met veel steun van de mensen om haar heen. 

Esther Lieben

Directeur en Commandant Brandweer, Veiligheidsregio Haaglanden

Esther Lieben geeft haar medewerkers de ruimte om maatwerk te leveren en te experimenteren, maar zorgt ze dat het beoogde doel niet vergeten wordt. In de successen die daarbij behaald worden, zet ze haar medewerkers centraal. Tegelijkertijd maakt ze zich hard voor diversiteit binnen haar organisatie vanuit de visie dat een organisatie die de samenleving dient daarvan een afspiegeling moet zijn. Zo dient het werk van de veiligheidsregio als inspiratie voor andere organisaties. Esther is een authentieke overheidsmanager die weet waar ze voor staat. Met hart voor het veiligheidsdomein, de uitvoering en bijbehorend vakmanschap, weet zij de juiste partijen, met name in crisistijden, goed met elkaar te verbinden. 

In oktober volgen de jurybezoeken, waarbij een delegatie van de jury in gesprek gaat met de leidinggevende en de collega’s van de genomineerden. Op 5 november wordt tijdens de uitreiking in de Ridderzaal bekendgemaakt wie van de drie finalisten wordt gekroond tot de ‘Overheidsmanager van het Jaar’ 2020.