Maak kennis met de Toolbox Datagedreven werken

18-06-2020 • Geplaatst in Nieuwsbrief door Renk Ruijter

Ook uw datagedreven tools zijn welkom!

Het Leer- en Expertisepunt Datagedreven werken (LED) lanceert de Toolbox Datagedreven werken. LED vroeg een aantal gebruikers van het eerste uur naar hun ervaringen. “Het is interessant om te zien hoe andere gemeenten datagedreven werken stimuleren.”

Van randvoorwaarden tot draagvlak

Een van de eerste gebruikers van de toolbox is Hady Bah (Business Intelligence Informatieanalist, gemeente Bergen op Zoom). Hady waardeert dat er aandacht wordt besteed aan een breed scala aan aspecten van datagedreven werken. “Zoals randvoorwaarden scheppen, draagvlak creëren en ethische overwegingen.”

Ook praktijkinterviews maken deel uit van de toolbox. Als kwartiermaker datagedreven sturing ervaarde Martin Jansen (gemeente Utrecht) hoe belangrijk het is kennis over datagedreven werken in huis te halen. Hij vertelt in een interview over zijn ervaringen. Handige tips treft u ook in het interview met Tanaquil Arduin (Chief Data Officer, gemeente Den Haag). Zij vertelt waarom het belangrijk is om als organisatie een datastrategie op te stellen. “Juist daarmee creëren we draagvlak. En op basis van deze strategie richten we de organisatie in.”

De interviews met ervaringsdeskundigen beschrijven goede voorbeelden. “Omdat ik zelf bij een gemeente werk, is het interessant om te zien hoe andere gemeenten datagedreven werken stimuleren”, aldus Hady Bah.

Aan de slag met data

Wilt u met datagedreven werken aan de slag? Of wilt u meer weten over wat dat precies inhoudt? De Toolbox Datagedreven werken biedt u veel informatie, acties en tips van ervaringsdeskundigen. Die helpen u op weg bij het opzetten van een datagedreven project in uw organisatie. De toolbox staat daarbij open voor uw inbreng. Welke tools ontbreken er volgens u nog? Ga aan de slag met de Toolbox Datagedreven werken.

Continu in ontwikkeling

De bèta versie van de toolbox staat sinds maart online op digitaleoverheid.nl. Na een feedbackronde en het toevoegen van een overzichtsplaat staat nu de definitieve versie live. Maar: “Helemaal af is de toolbox nooit” vertelt Marieke Schenk, coördinator van het LED. “De toolbox blijft continu in ontwikkeling. Nieuwe en aanvullende tools blijven daarom altijd welkom.” Het LED hoort daarnaast ook graag waar gebruikers behoefte aan hebben.

Heeft u of kent u een datagedreven tool die niet mag ontbreken in deze toolbox? Wilt u laten weten waar u behoefte aan heeft, of juist uw kennis en ervaring delen? Geef het door aan het LED.

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Sociale Media

LinkedIn: VIAG

Twitter: @VIAGmedia

RSS: Nieuwsfeed VIAG

Nieuwsfeeds Overig