Meld u aan voor een van de interactieve workshops configuratiemanagement

21-05-2020 • Geplaatst in Nieuwsbrief door Renk Ruijter

De IBD organiseert op woensdag 10 en dinsdag 16 juni twee (virtuele) workshops waarin dieper wordt ingegaan op proces en techniek rond configuratiemanagement. Daarbij wordt de interactie gezocht en komen aan de hand van stellingen verschillende onderdelen aan bod. Daarnaast is er voldoende ruimte voor vragen en suggesties over alles dat met configuratiemanagement te maken heeft. Vanuit de gemeente Rotterdam is configuratiebeheerder Ed van Loon bereid om daarnaast ook in te gaan op discussiepunten vanuit een gemeentelijk perspectief. Kortom alle expertise en gelegenheid om dieper in te gaan op hoe u met configuratiemanagement binnen de gemeente in kaart kunt brengen wat u in huis heeft. Maar ook hoe u om kunt gaan met belemmeringen voor configuratiemanagement in de soms weerbarstige gemeentepraktijk.

De informatiebeveiligingsdienst organiseerde eerder twee webinars over proces en techniek van configuratiemanagement. Voor wie deze webinars heeft gemist, u kunt ze hier terugkijken 

Waarom configuratiemanagement?

Uit informatiebeveiligingsincidenten van de afgelopen jaren is één rode draad te ontwaren: Organisaties werden voornamelijk getroffen doordat één of meerdere systemen niet voorzien waren van de benodigde beveiligingsupdates of doordat onvoldoende maatregelen waren genomen om de toegang tot deze systemen te beperken. Bij de implementatie van de BIO adviseert de IBD om prioriteit te geven aan het op orde krijgen en houden van basismaatregelen en basisprocessen. Het gaat hierbij dan om het goed inrichten en uitvoeren van:

  • Configuratiemanagement (weten wat je in huis hebt)
  • Patch management (dat wat je in huis hebt actueel houden)
  • Change management (met de juiste aanpassingen hou je het veilig)
  • Incident management (hoe reageer ik als het toch mis gaat)

Veel organisaties worstelen met configuratiemanagement en met het actueel houden van hun ICT omgeving (weten wat je in huis hebt). De IBD biedt hierop daarom ondersteuning op het gebied van configuratiemanagement.

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Sociale Media

LinkedIn: VIAG

Twitter: @VIAGmedia

RSS: Nieuwsfeed VIAG

Nieuwsfeeds Overig