Online game maakt databewustzijn in ‘slimme steden’ bespreekbaar

26-03-2020 • Geplaatst in Nieuwsbrief door Renk Ruijter

 

Wat is de rol, de positie en de ervaring van burgers in slimme steden? En hoe ‘databewust’ zijn ze daarin? Het Centre for BOLD Cities maakte daarvoor een online game, getiteld ‘Jouw buurt, jouw data’.

Bespreekbaar maken

In deze game maken mensen een virtuele wandeling door een slimme stad. Op een aantal plekken moeten ze een vraag beantwoorden of een opdracht uitvoeren. Een beveiliger van een evenement vraagt bijvoorbeeld of hij om veiligheidsredenen het identiteitsbewijs mag scannen. Op een andere plek krijgt u korting als u uw e-mailadres achter laat. Voor dit spel zijn data verzameld over kennis en gedrag van burgers rondom de digitalisering van de openbare ruimte. Daarnaast is het een leerzame tool  om bijvoorbeeld op scholen en buurthuizen het onderwerp smart cities bespreekbaar te maken.

BOLD Cities is een samenwerkingsverband tussen de Universiteit Leiden, TU Delft en Erasmus Universiteit. Samen doen zij onderzoek naar de rol, de positie en de ervaring van burgers in slimme steden. Databewustzijn is daarin een belangrijk onderwerp. Meer informatie

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Sociale Media

LinkedIn: VIAG

Twitter: @VIAGmedia

RSS: Nieuwsfeed VIAG

Nieuwsfeeds Overig