Wet digitale overheid aangenomen door Tweede Kamer

27-02-2020 • Geplaatst in Nieuwsbrief door Renk Ruijter

 

Op 18 februari heeft de Tweede Kamer het wetsvoorstel digitale overheid aangenomen. Het voorstel werd ingediend door minister Raymond Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De Tweede Kamer nam ook een aantal amendementen en moties aan.

De Wet digitale overheid regelt verdere digitalisering van de Nederlandse overheid. Dit eerste deel van de wet gaat over hoe burgers en bedrijven veilig en betrouwbaar kunnen inloggen bij de (semi-) overheid. Daarnaast bevat de wet regels over informatieveiligheid en privacy en het toepassen van open standaarden.

Nu is het aan de Eerste Kamer om zich te buigen over het voorstel. Wanneer de wet Digitale Overheid ook door de Eerste Kamer is aangenomen wordt deze in het Staatsblad gepubliceerd en vervolgens in stappen ingevoerd.

Bekijk de tijdslijn voor een overzicht van het verloop van de totstandkoming van de Wet digitale overheid.

Wet digitale overheid

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Sociale Media

LinkedIn: VIAG

Twitter: @VIAGmedia

RSS: Nieuwsfeed VIAG

Nieuwsfeeds Overig