Nationale Blockchain Cursus voor iedereen

11-12-2019 • Geplaatst in Nieuwsbrief door Renk Ruijter

Wat is blockchain en hoe werkt het? Hoe weet u wanneer u blockchain kunt gebruiken? En moet u kunnen programmeren om blockchain toe te kunnen passen? Voor iedereen die van blockchain heeft gehoord, maar nog niet helemaal precies weet wat blockchain is, lanceert de Dutch Blockchain Coalition (DBC) de Nationale Blockchain Cursus. Deze gratis online cursus is nu voor iedereen te volgen via nationaleblockchaincursus.nl.

Eerlijke koffie of thee

Over het algemeen wordt blockchain geassocieerd met bitcoins maar er kan veel meer met deze technologie. Door de inzet van blockchain is het mogelijk om een handelsketen van bijvoorbeeld koffie of thee transparant te maken.  Op deze manier kan blockchain bijdragen aan een eerlijke en duurzame keten.

Verschillende thema’s

De cursus bestaat in totaal uit 6 afleveringen van 45 minuten met elk een ander thema zoals ‘Wat is blockchain?’, ‘Wat kunnen we er mee?’ en ‘Crypto’s & Tokens’. Elke aflevering behandelt uit een stukje theorie als inleiding en daarnaast komen mensen die in hun dagelijkse praktijk veel met blockchain te maken hebben, aan het woord. Als afsluiting laten in een rondetafelgesprek experts hun licht laten schijnen over de huidige stand van zaken en de toekomst. Aan het einde weet u wat u met blockchain kunt doen in uw organisatie.

Meer weten? Volg de blockchain cursus op dutchblockchaincoalition.org.

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Sociale Media

LinkedIn: VIAG

Twitter: @VIAGmedia

RSS: Nieuwsfeed VIAG

Nieuwsfeeds Overig