Privacy & AVG Contentbibliotheek gepubliceerd

14-11-2019 • Geplaatst in Nieuwsbrief door Renk Ruijter

 

Op verzoek van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties maakte de VNG / IBD een verzameling van vragen en antwoorden over bewustwording of awareness rondom privacy en gegevensbescherming. De zogeheten AVG-contentbibliotheek is bedoeld om best practices te delen en privacybewustzijn en kennis over de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) te vergroten onder de doelgroep van gemeenten, provincies en waterschappen. Overheden kunnen de set aan vragen en antwoorden gebruiken in hun eigen campagnes en importeren in bewustwordingsinstrumenten zoals online leeromgevingen.

Gebruik

De bibliotheek is beschikbaar via de website van de Informatiebeveiligingsdienst als spreadsheet en als CSV-bestand (komma gescheiden waarden). Dit is een veelgebruikt bestandsformaat om data te importeren in tools voor bewustwording.

Beheer                    

De IBD beheert de collectie voor gemeenten. Per kwartaal zullen waardevolle aanvullingen en verbeteringen worden verwerkt. Mochten er tussentijds wezenlijke wetswijzigingen zijn, dan kan er eerder geüpdatet worden. Het staat afnemende partijen vrij om, onder de Creative Commons licentie, in hun eigen omgeving de content verder te bewerken, aan te vullen of te verwijderen.

Mocht u binnen uw organisatie aanvullingen of verbeteringen op de bibliotheek hebben gemaakt, dan kunt u die of mailen naar privacy@vng.nl o.v.v. ‘contentbibliotheek’ (let u er goed op dat u de content geanonimiseerd, op casusniveau, aanlevert!). Waardevolle aanvullingen en verbeteringen nemen we op in de contentbibliotheek. Door deze wijze van werken zorgen we er gezamenlijk voor dat de bibliotheek (steeds beter) aansluit op de praktijk.

Andere producten

Vindt u de door u gezochte vraag of het antwoord daarop niet in de contentbibliotheek? Neem dan ook eens een kijkje op de website van de IBD, op www.informatiebeveiligingsdienst.nl Via het tabblad ‘Producten’ vindt u onder ‘Implementatieondersteuning Privacy’ een overzicht van andere AVG-gerelateerde producten van de IBD. Wilt u op ludieke wijze testen op AVG-kennis? Doe dan ook zeker eens de IBD Privacy Pubquiz!

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan contact met ons op via het e-mailadres privacy@vng.nl

 

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Sociale Media

LinkedIn: VIAG

Twitter: @VIAGmedia

RSS: Nieuwsfeed VIAG

Nieuwsfeeds Overig