Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Fieldlab Common Ground: een week lang kijken, denken, doen

22/10/2019

Ruim 600 deelnemers, 86 gemeenten en samenwerkingsverbanden, 24 marktpartijen, 650 broodjes en ruim 2300 bezoekers voor de online community Common Ground. Vorige week stond de nieuwe gezamenlijke ontwikkellocatie in Utrecht in het teken van het Fieldlab van Common Ground. 

Kijken, denken, doen was het matra vorige week. Zo kwamen nieuwe gemeenten een kijkje nemen bij het ‘aanhaakevent’, werden gemeenten bijgepraat over de meerjarige transitiestrategie en bouwden leveranciers in een Hackathon aan concrete toepassingen.  

Het 3-maandelijkse Common Ground-'planning-event’ werd ook ter plekke georganiseerd. De ontwikkelteams bouwden samen verder en stemden hun planning voor de komende drie maanden op elkaar af. Leveranciers koppelden met succes API’s en één team van gemeenten en leveranciers wist zelfs binnen 2 dagen een nieuwe API te ontwikkelen: API’s zorgen ervoor dat verschillende systemen gegevens met elkaar kunnen delen en uitwisselen. En daarmee zijn ze cruciaal voor het realiseren van de visie van Common Ground.

Zo werd Common Ground niet alleen bekender, maar ook daadwerkelijk een stuk verder gebracht afgelopen week. Niet in de laatste plaats ook nog door de ondertekening door nieuwe partijen van het Groeipact.

Alles gemist? Kijk dan nu alsnog op de community: commonground.nl