VNG Realisatie onderzoekt gebruik en waardering GEMMA

13-12-2018 • Geplaatst in Nieuwsbrief door Renk Ruijter

 

VNG Realisatie doet momenteel onderzoek onder naar de kennis, het gebruik en de waardering van GEMMA, de Gemeentelijke Model Architectuur. Dit is de landelijke referentie-architectuur voor gemeenten, die gemeenten helpt de gemeentelijke informatievoorziening te sturen. Het onderzoek vindt plaats onder gebruikers van GEMMA bij gemeenten en wordt uitgevoerd door bureau Direct Research uit Amsterdam.

Twaalf GEMMA-producten

De respondenten beantwoorden vragen over hun kennis en gebruik van twaalf verschillende GEMMA-producten, zoals GEMMA Online , het StUF Testplatform en verschillende informatiemodellen. Het onderzoek is een vervolg op soortgelijke onderzoeken uit 2014 en 2016. Nieuw in dit onderzoek is dat medewerkers van gemeenten nu ook een waarderingscijfer geven voor de verschillende onderdelen van GEMMA.

Resultaten

Naar verwachting zijn de resultaten eind 2018 bekend en worden ze begin 2019 gepubliceerd op de website van VNG-realisatie. 

 

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Sociale Media

LinkedIn: VIAG

Twitter: @VIAGmedia

RSS: Nieuwsfeed VIAG

Nieuwsfeeds Overig