Op het API-lab kan iedereen ervaren dat de nieuwe standaarden werken

13-12-2018 • Geplaatst in Nieuwsbrief door Renk Ruijter

Op een zolder in Utrecht zijn enkele tientallen developers en product owners bij elkaar gebracht door VNG Realisatie om de ontwikkelde API-standaarden ZDS 2.0 te testen. Deze nieuwe standaarden staan al enige tijd op Github maar het zijn juist dit soort momenten dat de markt ook echt in beweging wordt gebracht. Dus echt fysiek bij elkaar komen en kijken of er een aansluiting te ontwikkelen valt voor de eigen software en systemen. “We laten in de basis zien dat het werkt.”

Doordat deze API-standaarden ontwikkeld zijn met REST en JSON is het sneller en makkelijker in gebruik. Het vervangt op termijn de oude STUF-standaarden die volgens alle aanwezigen van dit API-lab ‘erkend ingewikkeld’ zijn waardoor hele pakketten data nodeloos heen en weer gestuurd worden en niet bij de bron worden opgeslagen. Volgens de principes van Common Ground moeten gegevens bij de eigenaar opgeslagen blijven.

Tijdens deze dagen wordt er geprobeerd een eerste verbinding te leggen van provider- en consumersystemen. Dat is nog niet zo gemakkelijk, want om op elkaar aan te sluiten moet er handmatig code ontwikkeld worden. De ronkende switchkasten waar tientallen laptops op ingeplugd zijn op deze monumentale zolderkamer zorgen voor hoge temperaturen. Toch is de sfeer erg goed.

Lees het volledige verslag op commonground.nl

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Sociale Media

LinkedIn: VIAG

Twitter: @VIAGmedia

RSS: Nieuwsfeed VIAG

Nieuwsfeeds Overig