Tussenstand Gezamenlijke Gemeentelijke Uitvoering (GGU) gepubliceerd

19-06-2018 • Geplaatst in Nieuwsbrief door Renk Ruijter

Waarom zouden gemeenten elk voor zich oplossingen bedenken, als ze dat beter samen kunnen doen? De VNG is ontstaan vanuit dat idee, toendertijd om samen steenkool in te kopen voor de gemeentelijke gasfabrieken. Nu gaan gemeenten vergaand samenwerken op het gebied van ICT, uitvoering van medebewindstaken en dienstverlening. De beweging daartoe heet Samen Organiseren en een belangrijk instrument dat deze beweging ondersteunt is de Gezamenlijke Gemeentelijke Uitvoering (GGU).

Gemeenten staan zélf aan het roer: zij zijn eigenaar van datgene dat we gezamenlijk ontwikkelen. De VNG ondersteunt daarbij. Het samenspel tussen beleid en uitvoering blijkt cruciaal voor het realiseren van de ambities van Samen Organiseren. Wat werkt in de praktijk, of wat nodig is om iets in de praktijk te laten werken, geeft daarom mede richting aan strategie en beleid.

Voor de publicatie “tussenstand-GGU” klik https://publicaties.vngrealisatie.nl/2018/ggu/

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Sociale Media

LinkedIn: VIAG

Twitter: @VIAGmedia

RSS: Nieuwsfeed VIAG

Nieuwsfeeds Overig