Nieuw Bedrijfslid Fortinet stelt zich voor

11-04-2018 • Geplaatst in Nieuwsbrief door Renk Ruijter

Met de Security Fabric van Fortinet zijn gemeenten in staat om op een eenvoudige wijze end-to-end security te bereiken. Dit met security oplossingen, zowel van Fortinet als van derden, die onderling intelligentie delen en samenwerken. De Security Fabric van Fortinet wordt door het onafhankelijke testbureau NSS labs aanbevolen en rekent af met clichés die zeggen dat security ten koste gaat van de performance en leidt tot een verhoogde complexiteit van de beheersbaarheid. 

Grip krijgen op de security eisen is voor veel gemeenten een behoorlijke uitdaging.  Grenzen vervagen door nieuwe ontwikkelingen zoals Cloud, Scada/ICS, IoT , Smart cities, BYOD, Big Data, Virtualisatie, Shadow IT en het moderne werken. Zomaar een aantal ontwikkelingen die ervoor zorgen dat netwerken steeds opener en dus  kwetsbaarder worden voor Cyber aanvallen, Cryptolocking, Malware en zelfs voor terrorisme. En de bedreigingen en aanvallen nemen niet alleen toe, maar worden ook steeds geavanceerder. Met andere woorden waar plaats je je entry securityoplossingen als de “edge” plotseling niet meer definieerbaar is?

Complexiteit neemt toe

Een evenredige toename van geavanceerde security oplossingen is daarom ook noodzakelijk. Echter het toevoegen van security betekent ook een toename van producten, technologieën en logging data binnen netwerken waardoor het managen hiervan steeds complexer wordt.

COMPLEXITEIT IS DE NR.1 VIJAND VAN SECURITY!

Daarnaast kan het toevoegen van securityoplossingen zorgen voor ”schijnveiligheid”. De point oplossingen doen waarvoor zij ontworpen zijn, maar communiceren niet met elkaar.  Hierdoor bestaat er nog steeds een grote kans op security lekken.

Performance is in gevaar

Een toename van security producten en technologieën betekent ook een toename van de belasting van het netwerk, wat kan leiden tot een lagere performance. Ongewenst omdat netwerk infrastructuren het hart vormen van de bedrijfsvoering van veel gemeenten. Een traag netwerk of een website die niet bereikbaar is kost gewoonweg geld.

Fortinet Security Fabric

Het toevoegen van security mag dus niet ten koste gaan van de beheersbaarheid en snelheid van de netwerkinfrastructuur. Om optimale end-to-end security te realiseren moeten er over de hele netwerkinfrastructuur, security maatregelen genomen kunnen worden middels security oplossingen die met elkaar communiceren, pro-actief informatie met elkaar delen en zich dynamisch aanpassen aan nieuwe bedreigingen.

Hiervoor heeft Fortinet de SECURITY FABRIC ontwikkeld. De Security Fabric integreert security technologieën voor de end point, acces laag, netwerk, applicaties, datacenter, content en cloud tot één samenwerkende security infrastructuur.  Deze wordt gemanaged door één interface waardoor het beheer aanzienlijk vereenvoudigd wordt.

De Fortinet Security Fabric levert maximale beveiliging middels uitstekende security devices die de laatste threat intelligence met elkaar delen om de beveiliging voortdurend te versterken. De integratie geldt niet alleen voor oplossingen van Fortinet maar meer en meer voor derde partijen die integreren op het concept van Fortinet en zo onderdeel worden van de Security Fabric.

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Sociale Media

LinkedIn: VIAG

Twitter: @VIAGmedia

RSS: Nieuwsfeed VIAG

Nieuwsfeeds Overig