Internationaal congres LOLA tijdens het MAV (Municipal Association of Victoria ) congres.

11-04-2018 • Geplaatst in Nieuwsbrief door Renk Ruijter

 

De VIAG is mede oprichter van LOLA (Linked Organisations of Local Authorities) in 2009 is de samenwerking tijdens het VIAG Congres in Rotterdam middels een samenwerkingscontract meer geformaliseerd. De VIAG levert daaraan een bijdrage door de vice voorzitter van LOLA te leveren. Die wordt ingevuld door de voorzitter van de VIAG.  V-ICT-OR uit België levert de voorzitter in de persoon van de voorzitter van V-ICT-OR Gezien het internationale karakter is de voertaal in LOLA de Engelse taal.

Over de doelstelling van LOLA kunt u op de website van LOLA meer lezen.

Jaarlijks ontmoeten de afgevaardigden van de deelnemende landen elkaar op een congres van één van de LOLA deelnemers. Volgend jaar is dat Zweden en het jaar daarop Nederland. Dit jaar was de bijeenkomst in Australië, in de staat Victoria en de plaats Geelong op een uur rijden van Melbourne.

Naast lokale sprekers waren er een aantal “externe” sprekers uitgenodigd zoals Larry Irving (voormalige ICT adviseur van Clinton en Obama) en Thomas Frey, een door Google hoog aangeschreven futuroloog.

Voor het verslag van dit congres klik https://viag.nl/samenwerkingsverbanden/internationale-contacten/mav/bezoek-aan-lola-conferentie-tijdens-mav-congres-maart-2018

 

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Sociale Media

LinkedIn: VIAG

Twitter: @VIAGmedia

RSS: Nieuwsfeed VIAG

Nieuwsfeeds Overig