Consultatiebijeenkomst Actieplan Open Overheid

12-10-2017 • Geplaatst in Nieuwsbrief door Renk Ruijter

Begin september 2017 ging de consultatieronde voor het nieuwe actieplan Open Overheid (2018-2020) van start met een bijeenkomst met maatschappelijke organisaties. Graag nodigen wij ook Nederlandse gemeenten uit om over dit nieuwe Actieplan mee te denken.

Actieplan Open Overheid?
Het Actieplan Open Overheid stimuleert met concrete actiepunten de openheid, openbaarheid en transparantie van de Nederlandse overheid. Denk aan onderwerpen als open data, Wet openbaarheid van bestuur (Wob), open contracting of e-participatie. Het huidige Actieplan Open Overheid 2015-2017 is via deze link te vinden.

Om de twee jaar wordt het Actieplan vernieuwd aan de hand van (nieuwe) ontwikkelingen binnen de maatschappij en overheid. Centraal hierbij staat de vraag: op welke cruciale ‘open overheid’ vraagstukken moeten we, als Nederlandse overheid, de komende twee jaar actie ondernemen?

Consultatiebijeenkomsten
Om deze vraag te beantwoorden, organiseert het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties dit najaar diverse consultatiebijeenkomsten. Maatschappelijke organisaties, burgers, media en provincies worden gevraagd om hun ideeën over Open Overheid te delen. Natuurlijk kunnen ook gemeenten, als cruciale spelers op dit vlak, niet ontbreken!

Gemeenten gezocht!
Voor de consultatiebijeenkomst met gemeenten zijn wij op zoek naar gemeenten die willen meedenken. Wat vinden de Nederlandse gemeenten belangrijke thema’s op het gebied van Open Overheid? Wat zijn mogelijke nieuwe Actiepunten? En hoe kunnen gemeenten hieraan bijdragen?

Op 7 november, van 14.00 tot 17.00 uur in omgeving Utrecht, vindt de consultatiebijeenkomst met gemeenten plaats.

Heb jij ideeën over bovenstaande? Meld je dan nu aan via dit formulier.

Mocht 30 oktober niet uitkomen, maar wil je wel graag meedenken: neem dan contact op via actieplan@open-overheid.nl en dan denken we na over een alternatief.

Meer informatie: http://www.open-overheid.nl/agenda/consultatiebijeenkomst-actieplan-open-overheid-gemeenten/

 

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Sociale Media

LinkedIn: VIAG

Twitter: @VIAGmedia

RSS: Nieuwsfeed VIAG

Nieuwsfeeds Overig