Deelsessie 5.3: Ruimtelijke Kijken in het Sociaal Domein

17-10-2016 • Geplaatst in VIAG congres door Renk Ruijter

Zoals één foto meer zegt dan 1000 woorden, heeft een kaart meer zeggingskracht dan een stapel tabellen. De waarde van informatie heeft een sterke samenhang met de wijze waarop deze gepresenteerd wordt. Steeds meer gemeenten begrijpen dat en kiezen voor visualisatie op kaarten. Inmiddels wordt onderzocht dat ook één van vormen is waarmee gegevens uit het stelsel van basis registratie naar gemeenten ontsloten kunnen worden. De keten van informatievoorziening wordt daarmee deels omgekeerd. Nieuwsgierig? Rien Stor presenteert de ontwikkelingen en schetst de laatste stand van zaken.

 

Rien Stor, Geonovum

Beter Benutten beoogt het gebruik van geo-informatie (de plaats waar en soms ook de tijd wanneer iets plaatsvindt) te vergroten. De grootschalige decentralisatie in de zorg (jeugdzorg, WMO) en de sociale zekerheid (participatiewet) bieden kansen voor het gebruik van geo-informatie.

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Sociale Media

LinkedIn: VIAG

Twitter: @VIAGmedia

RSS: Nieuwsfeed VIAG

Nieuwsfeeds Overig