Deelsessie 4.3: De brug naar Europa begint en eindigt bij de gemeente

17-10-2016 • Geplaatst in VIAG congres door Renk Ruijter

De Europese Interne markt functioneert pas optimaal als ook de publieke dienstverlening grensoverschrijdend wordt. Bedrijven en burgers moeten hun zaken in het buitenland zelf kunnen regelen, digitaal, vanaf hun eigen stoel. Bijvoorbeeld het opstarten van een bedrijfsvestiging in het buitenland. En ook het veilig en betrouwbaar verkrijgen van zorg in het buitenland. Maar dit gaat niet altijd even makkelijk, doordat elk Europees land zijn eigen systemen en (code)taal heeft.

Dit kan beter, door middel van een digitaal Europees platform dat ervoor zorgt dat alle verschillende systemen goed op elkaar aansluiten. Europese bouwstenen hiervoor worden ontwikkeld vanuit het programma e-SENS en de Connecting Europe Facility van de Europese Commissie.Echter: De brug naar Europa begint en eindigt vaak wel bij een gemeente! Deze presentatie zoekt naar de raakvlakken die de brug naar Europa heeft met gemeenten.

   

Xander van der Linde, Marijke Salters en Arend van Beek

Als context voor deze presentatie is er een animatie beschikbaar:

https://www.digitaleoverheid.nl/actueel/nieuwsberichten/intItem/filmpje-europees-digitaal-platform-e-sens/2943

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Sociale Media

LinkedIn: VIAG

Twitter: @VIAGmedia

RSS: Nieuwsfeed VIAG

Nieuwsfeeds Overig