Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Finalisten Beste Overheidsorganisatie 2016 bekend

04/10/2016

De drie Beste Overheidsorganisaties van 2016 zijn bekend. De Gemeente Leeuwarden, DUO en Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond gaan door naar de finale van Verkiezing voor de Beste Overheidsorganisatie, die op 14 november aanstaande wordt gehouden in de Ridderzaal in Den Haag. Aan het eind van het gastcollege van Jan van Zanen bij de lustrumweek van studievereniging Trias en de Thorbecke academie in Leeuwarden maakte Jan van Zanen de drie finalisten bekend."De drie finalisten geven een mooi divers beeld van innovatie en ontwikkeling bij overheden in Nederland"

De jury, onder voorzitterschap van burgemeester van Utrecht en VNG-voorzitter Jan van Zanen, is onder de indruk van de kwaliteit van de drie finalisten. Niet alleen zijn het open en betrokken organisaties met een relatief groot extern draagvlak. Ook spelen ze proactief in op veranderingen en scoren ze relatief hoog als het gaat om bedrijfsvoering, medewerkerstevredenheid en innovatievermogen.

  • De jury over de gemeente Leeuwarden

‘Leeuwarden weet tegen de stroom in ontzettend veel voor haar burgers te bereiken.Leeuwarden staat midden in de samenleving en weet als geen ander in vertrouwen met netwerken te werken. De trots en betrokkenheid intern zijn groot. Leeuwarden weet op een proactieve wijze de gemeentelijke organisatie met alle stakeholders te verbinden.’

  • De jury over DUO

DUO heeft mondige klanten en weet hen tevreden te stellen. DUO is continue op zoek naar verbetering en vernieuwing in de dienstverlening. De communicatie via kanalen als Twitter en Facebook is goed op orde. DUO is een ICT-organisatie die de primaire processen goed op orde heeft. Het een vooraanstaande organisatie als het gaat om uitwisseling van studentendata en zet zich in voor internationale mobiliteit van studenten.’

  • De jury over Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond
    ‘De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond weet een opgave met een grote complexiteit goed uit te voeren en weet daarbij te anticiperen op maatschappelijke ontwikkelingen. De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond is vooruitstrevend als crisisorganisatie voor veiligheidsvraagstukken en kan bogen op goede prestaties en een groot lerend vermogen.

Over de Verkiezing
De verkiezing van de Beste Overheidsorganisatie van het Jaar is een initiatief van de Vereniging voor OverheidsManagement (VOM) in samenwerking met de Unie van Waterschappen, Vereniging voor Bestuurskunde, IPO, BZK, ICTU, VNG en KING. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de uitreiking van de Overheidsawards op 14 november aanstaande in de Ridderzaal in Den Haag.

Over de jury

Behalve voorzitter Jan van Zanen bestaat de jury uit Tjark Tjin-A-Tsoi, (directeur-generaal van het CBS en winnaar van de Beste Overheidsorganisatie van het Jaar 2015) en Souhail Chaghouani (Jonge Ambtenaar van het Jaar 2015.) De overige juryleden zijn: Eric Jongmans (directeur Waterschap Rivierenland), Annet van Schreven (provinciesecretaris Drenthe), Erik Gerritsen (secretaris-generaal ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport), Paulien Pistor gemeentesecretaris Eindhoven), Paul ’t Hart (hoogleraar departement Bestuurs- en Organisatiewetenschap Universiteit Utrecht, decaan Nederlandse School voor Openbaar Bestuur en voorzitter Vereniging voor Bestuurskunde).

Meer informatie? Bezoek de website van de verkiezing: www.overheidsorganisatievanhetjaar.nl