Nieuwe website Idensys

11-02-2016 • Geplaatst in Nieuwsbrief door Renk Ruijter

De nieuwe website van Idensys informeert over "veilig inloggen bij overheden en bedrijven" en over de pilots die daarvoor zijn gestart.

Veilig inloggen op internet is belangrijk bij het online regelen van zaken met de gemeente, de Belastingdienst of een zorgverzekeraar. Hetzelfde geldt bij het online winkelen en bankieren. Overheid en bedrijfsleven werken daarom samen aan een veilige manier van inloggen: Idensys. De belangrijkste voordelen zijn hier:

  • Veilig inloggen. Bij overheden, bedrijven en zorginstellingen.
  • Een kleinere digitale sleutelbos: af van vele wachtwoorden.
  • Als gebruiker bepaal je zelf welke persoonlijke gegevens je deelt.
  • Op termijn: zelf kiezen hoe je inlogt.

Op dit moment testen verschillende organisaties of Idensys goed werkt. In de loop van dit jaar worden de uitkomsten van de pilots door het kabinet besproken. De uitkomsten worden gebruikt voor de verdere ontwikkeling van de inlogmiddelen en de ontwikkeling van één eenduidig certificeringsstelsel.

Op de website van Idensys is onder andere een video te bekijken die in vogelvlucht een beeld geeft van Idensys. Ook wordt er een overzicht gegeven van de meest gestelde vragen over Idensys en over de pilots. Voor organisaties die Idensys willen gebruiken is verder een communicatie-toolkit beschikbaar met richtlijnen, boodschappen, logo’s et cetera.

Meer informatie

Website Idensys

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Sociale Media

LinkedIn: VIAG

Twitter: @VIAGmedia

RSS: Nieuwsfeed VIAG

Nieuwsfeeds Overig