StembureauApp tijdens referendum breder getest

29-01-2016 • Geplaatst in Nieuwsbrief door Renk Ruijter

De gemeente Rotterdam en de Nederlandse Vereniging voor Burgerzaken (NVVB) breiden hun test met de StembureauApp uit naar Zoetermeer.

De StembureauApp ondersteunt het verkiezingsproces en zorgt voor meer efficiency, meer controle en meer kwaliteit, aldus de gemeente Rotterdam. Samen met de NVVB onderzoekt Rotterdam hoe de app verspreid en gebruikt kan worden in andere gemeenten. Daartoe zal de app tijdens het Raadgevend Referendum op 6 april aanstaande in Zoetermeer worden ingezet in circa vijftien stembureaus. Dat is een vierde van het totaal waardoor een goed vergelijk mogelijk is tussen bureaus met en zonder app.

Interesse in andere gemeenten
Onder de gemeenten die al serieus belangstelling toonden is er een uitvraag gedaan. Criteria om deel te kunnen nemen aan de pilot waren onder andere: geografisch op korte reisafstand van gemeente Rotterdam (in verband met  het intensieve contact gedurende de pilot), voldoende beschikbare capaciteit, gemiddelde grootte, veel kennis en ervaring met het verkiezingsproces en bereid mee te investeren.

 Bron: Gemeente.nu

 

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Sociale Media

LinkedIn: VIAG

Twitter: @VIAGmedia

RSS: Nieuwsfeed VIAG

Nieuwsfeeds Overig