Naar een web van kennis met SKOS

20-08-2015 • Geplaatst in Nieuwsbrief door Renk Ruijter

Vanaf 18 mei staat SKOS (Simple Knowledge Organization System) op de 'pas toe of leg uit'-lijst van Forum Standaardisatie. Dat betekent dat organisaties binnen de Nederlandse overheid en organisaties met een publieke taak deze standaard verplicht moeten toepassen, anders hebben ze wat uit te leggen. Wat gaan we als gebruiker/burger daarvan merken?

SKOS is een standaard die de principes van het web doortrekt naar systemen van kennisontsluiting. Die principes kennen we allemaal. Om te snappen wat SKOS precies toevoegt moeten we het vakgebied dat zich bezighoudt met kennisontsluiting, van dichtbij bekijken.

Voor een volledige toelichting klik hier

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Sociale Media

LinkedIn: VIAG

Twitter: @VIAGmedia

RSS: Nieuwsfeed VIAG

Nieuwsfeeds Overig