Veilig internet door Internet.nl

17-07-2015 • Geplaatst in Nieuwsbrief door Renk Ruijter

Tijdens de Global Conference on CyberSpace 2015 is de website Internet.nl gelanceerd, waarmee ondernemers, gemeenten en consumenten eenvoudig zelf kunnen nagaan of internettoepassingen gebruik maken van up-to-date open internetstandaarden. EZ bevordert dat open standaarden worden toegepast bij digitale transacties. Momenteel wordt nog veel gebruik gemaakt van verouderde standaarden, die kunnen leiden tot internetfraude en/of een gebrekkige verbinding. Via Internet.nl kunnen ondernemers controleren of eigen website-bezoekers veilige internettoepassingen worden aangeboden. Overheden kunnen checken of zij voldoen aan de pas-toe-of-leg-uit-lijst met standaarden van het Forum Standaardisatie. Als de uitkomst van een test onvoldoende is, kunnen eigenaars van een website deze informatie gebruiken om hun hosting provider of systeembeheerder te vragen om een betrouwbaarder online dienst aan te bieden. Sinds de lancering tijdens GCCS zijn er al meer dan 35.000 testen uitgevoerd.

Meer informatie Internet.nl

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Sociale Media

LinkedIn: VIAG

Twitter: @VIAGmedia

RSS: Nieuwsfeed VIAG

Nieuwsfeeds Overig