Dienstverlening aan ondernemers

17-07-2015 • Geplaatst in Nieuwsbrief door Renk Ruijter

Marc Bressers

Gemeenten kunnen onnodige barrières voor ondernemers wegnemen met behulp van het Ondernemersplein, eHerkenning, de Berichtenbox voor Bedrijven en het Ondernemingsdossier. Dit zegt Mark Bressers, directeur Regeldruk en ICT-beleid bij het ministerie van EZ. Ondernemers zijn belangrijk voor gemeenten, omdat ze een grote bijdrage kunnen leveren aan de lokale economie, werkgelegenheid en levendigheid. Maar dan moeten ondernemers wel kunnen doen waar ze goed in zijn: ondernemen. Daarom legt Mark Bressers uit hoe gemeenten met digitale dienstverlening onnodige barrières voor ondernemers weg kunnen nemen. Maar ook offline is belangrijk. Goede digitale dienstverlening biedt gemeentes namelijk de ruimte om met ondernemers de dialoog aan te gaan: welke bijdrage kunnen zij vanuit hun maatschappelijke oriëntatie nog meer leveren? Zo worden ondernemers partners van de gemeente om maatschappelijk doelstellingen te bereiken. Doelstellingen op het gebied van groei, leefbaarheid en duurzaamheid. Een win-win situatie.

Meer informatie Bekijk de 'omooc' presentatie van Mark Bressers

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Sociale Media

LinkedIn: VIAG

Twitter: @VIAGmedia

RSS: Nieuwsfeed VIAG

Nieuwsfeeds Overig