Gemeente Utrecht let op arbeidsomstandigheden IT-leveranciers

26-06-2015 • Geplaatst in Nieuwsbrief door Renk Ruijter

De gemeente Utrecht heeft zich aangesloten bij Electronics Watch, een Europese monitoringsorganisatie die toeziet op de arbeidsomstandigheden in de elektronica-industrie. Utrecht is volgens de organisatie de eerste gemeente die deelneemt en volgt hiermee andere Europese publieke inkopers die samen leveranciers aansporen om structurele verbeteringen in de sector door te voeren. Het college van B&W van de gemeente Utrecht besloot 9 juni om zich aan te sluiten bij Electronics Watch. Wethouder Kreijkamp: 'Electronics Watch biedt met hun gedragscode en monitoring zeer waardevolle, objectieve informatie over de elektronica-keten, die ons helpt het gesprek aan te gaan met onze leveranciers." Utrecht is deelnemer geworden op aansporen van de gemeentelijke Groen Links fractie.

Gemeenten grootverbuikers

Gemeenten en andere publieke instellingen zijn grootgebruikers van elektronica. Hoewel er bij veel publieke instellingen een wens ligt om duurzaam in te kopen, ontbreekt het inkopende organisaties aan instrumenten om invloed uit te oefenen op de elektronica-industrie.

Meer informatie over Electronic Watch hier

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Sociale Media

LinkedIn: VIAG

Twitter: @VIAGmedia

RSS: Nieuwsfeed VIAG

Nieuwsfeeds Overig