Samenwerken aan NORA-thema Digitale Duurzaamheid

28-05-2015 • Geplaatst in Algemeen en Nieuwsbrief door Renk Ruijter

Archief 2020, het Nationaal Archief en ICTU gaan samenwerken aan het thema Digitale Duurzaamheid van de NORA (Nederlandse Overheid Referentie Architectuur). Het NORA-thema Digitale Duurzaamheid biedt handvatten aan ICT-architecten om in hun projecten duurzame toegankelijkheid van digitale informatie te waarborgen. De geplande einddatum voor het project is 1 december 2015.

"Met dit thema proberen we de werelden van de architecten en archivering dichter bij elkaar te brengen", aldus Anouk Baving van Archief 2020. De belangrijkste vragen die in het katern aan bod komen zijn:

1. Wat is digitale duurzaamheid?

2. Waarom is het relevant?

3. Hoe implementeer en gebruik je het?

4. Welke (Best) Practices zijn er?

5. Bij Wie kan de gebruiker van het NORA-thema Digitale Duurzaamheid terecht voor meer informatie?

Gezamenlijk optrekken

De intentie van de samenwerking is kennisdelen en gezamenlijk optrekken op het thema digitale duurzaamheid. In het team werken NORA-architecten samen met architecten van het Nationaal Archief en experts uit de archiefsector. Archief 2020 faciliteert de samenwerking en coördineert de inzet vanuit de archiefsector. Aan het samenwerkingsverband neemt ook het project voor het ontwikkelen van een normenkader voor Duurzame Toegankelijkheid (DUTO) deel. De samenwerking aan het katern is op 14 april bekendgemaakt in de NORA-gebruikersraad. Hierin zijn informatiearchitecten vertegenwoordigd uit alle lagen van de overheid. De gebruikersraad van 9 juni staat in het teken van Digitale Duurzaamheid.

Meer informatie

Ga voor de actuele stand van zaken naar de website van NORA.

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Sociale Media

LinkedIn: VIAG

Twitter: @VIAGmedia

RSS: Nieuwsfeed VIAG

Nieuwsfeeds Overig