Nederland op de 2e plaats Europese egovernment statistieken

18-03-2015 • Geplaatst in Nieuwsbrief door Renk Ruijter

De Europese Commissie heeft een nieuwe index gepubliceerd over de digitale staat van Europa. Hierbij is ook specifieke aandacht voor de ontwikkeling van de digitale overheid. In de EU index voor egovernment is gekeken naar het gebruik van digitale formulieren door burgers, voorinvulling van formulieren op basis van authentieke bronnen, beschikbaarheid van digitale diensten rond levensgebeurtenissen en aanbod van open data.

De huidige positie bevestigt dat Nederland bij de koplopers van Europa behoort. Dit past bij de ambities van het kabinet om de digitale overheid te realiseren. Denemarken staat bovenaan in de ranking.

Link naar het rapport

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Sociale Media

LinkedIn: VIAG

Twitter: @VIAGmedia

RSS: Nieuwsfeed VIAG

Nieuwsfeeds Overig