Start pilots eID Stelsel

19-02-2015 • Geplaatst in Nieuwsbrief door Renk Ruijter

Het eID-stelsel wordt stapsgewijs verder ontwikkeld – in de tweede helft van dit jaar gaan pilots het gebruik van zowel publieke als private inlogmiddelen beproeven. Dit meldt de website van de Rijksoverheid.

Het eID Stelsel wordt een nieuwe standaard om burgers en bedrijven veilige en betrouwbare toegang te verlenen tot online dienstverlening van overheid en bedrijfsleven. Dit is van groot belang omdat overheid en bedrijven hun diensten in hoog tempo digitaal aanbieden. "Hierbij wordt het steeds belangrijker dat de identiteit van de burger, consument of ondernemer ook in de digitale wereld betrouwbaar kan worden vastgesteld", is te lezen op de website. Op dit moment biedt de overheid twee verschillende manieren van inloggen: burgers gebruiken DigiD en ondernemers eHerkenning. Daarnaast hebben bedrijven hun eigen systemen om hun klanten online te herkennen, van gebruikersnaam en wachtwoord tot smartcards en tokens. Het eID Stelsel wordt de standaard voor inloggen bij online dienstverlening. Burgers, consumenten en ondernemers kunnen dan uit meerdere hoogwaardige inlogmiddelen zelf het middel kiezen waarmee ze bij een organisatie willen inloggen. Zij zijn daardoor niet afhankelijkheid van één elektronisch identificatiemiddel; bijvoorbeeld bij uitval of storingen zijn andere opties van inloggen mogelijk.

Voor het volledige artikel klik hier

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Sociale Media

LinkedIn: VIAG

Twitter: @VIAGmedia

RSS: Nieuwsfeed VIAG

Nieuwsfeeds Overig