Wetenschappers gevraagd te reflecteren op digitale overheid

22-01-2015 • Geplaatst in Nieuwsbrief door Renk Ruijter

Minister Plasterk Minister Plasterk

 

"Een verstandig mens doet zoveel mogelijk routinematig om daarnaast nog ruimte te hebben voor de zaken die werkelijk denkkracht of aparte aandacht vereisen. ICT maakt het juist mogelijk om extra aandacht te hebben voor afwijkende zaken. Maar slechts dan als ICT de juiste betekenis krijgt in een organisatie. De betekenis van een instrument om beter dienstbaar te kunnen zijn."

Dit stelt filosoof Bas Haring in een essay dat hij op verzoek van de klankbordgroep Gebruikers eOverheid heeft geschreven over de veranderende relatie tussen overheid en burger als gevolg van ICT. De klankbordgroep houdt in de gaten dat de burger altijd centraal staat bij de ontwikkelingen van de digitale overheid. Om hierover met regelmaat te kunnen reflecteren, heeft minister Plasterk (BZK) wetenschappers gevraagd mee te werken aan een zogenaamde 'wetenschappelijke estafette'.

Voor het volledige artikel klik hier

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Sociale Media

LinkedIn: VIAG

Twitter: @VIAGmedia

RSS: Nieuwsfeed VIAG

Nieuwsfeeds Overig