Digitaal geheugenverlies dreigt voor Noord-Brabant

22-01-2015 • Geplaatst in Nieuwsbrief door Renk Ruijter

logo Noord-Brabant

Als de provincie Noord-Brabant doorgaat met de omslag naar volledig digitaal werken, bestaat het risico dat er informatie van de provincie niet duurzaam toegankelijk blijft. Dat stelt de Zuideljke Rekenkamer na recent onderzoek. Een overkoepelende visie op informatiebeleid ontbreekt.

Niet alleen besluitvorming moet transparant en reconstrueerbaar zijn, maar ook het gehele provinciale handelen. Het informatiebeleid is daar niet op gericht, aldus de rekenkamer. Sinds juli 2013 beproeft de provincie al het digitaal werken, waarbij het hybride archief (digitaal en papier) plaatsmaakte voor een volledig digitaal archief. De rekenkamer heeft onderzocht of dat proces goed verloopt. Op zich was dat wel het geval; het 'vervangingsproces' was zorgvuldig opgezet.

Voor het volledige artikel (bron Binnenlands Bestuur) klik hier

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Sociale Media

LinkedIn: VIAG

Twitter: @VIAGmedia

RSS: Nieuwsfeed VIAG

Nieuwsfeeds Overig