Herhaalde oproep: Themadag “VAN DIGITALE GRIFFIE NAAR OPEN RAADSPORTAL”

10-01-2015 • Geplaatst in Nieuwsbrief door Renk Ruijter

logo IMG

Het bestuurlijke besluitvormingsproces, met daarin verschillende rollen voor beleidsambtenaar, secretaris, college, griffier en raad, zal idealiter worden gevoed vanuit één open en transparant informatiesysteem voor de hele gemeente.

Griffiers hebben de taak om de informatiepositie van de raad te bevorderen - en daarmee het democratisch vermogen van de raad te versterken. Uiteindelijk zal de raad toegankelijke, begrijpelijke, open raadsinformatie moeten kunnen delen met de samenleving. Zien wij al het Open Raadsportal, als stip aan de horizon?

Deze themamiddag is het vervolg op de themabijeenkomst De Digitale Griffie van 15 januari 2014. Toen voerden informatiemanagers en griffiers het gesprek over één, goed beveiligde informatie-huishouding. Hoe staat het daar nu mee? Is er een basis gelegd voor de doorontwikkeling, in de richting van een ‘open raadsportal’? Over deze twee vragen gaat deze tweede themamiddag. Deze themabijeenkomst is een initiatief van IMG100.000+ en de VIAG, met inhoudelijke medewerking van VNG en de Vereniging van Griffiers en is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Amersfoort en IMM Information Management Matters

Voor het programma en inschrijving klik hier

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Sociale Media

LinkedIn: VIAG

Twitter: @VIAGmedia

RSS: Nieuwsfeed VIAG

Nieuwsfeeds Overig