Best Gejatprijs 2014

18-12-2014 • Geplaatst in King en Nieuwsbrief door Renk Ruijter

 

De gemeenten Bunschoten, Deventer en Westland zijn genomineerd voor de Best Gejat Prijs (2014), een prijs die bedoeld is voor gemeenten die een goed idee of een mooie toepassing overgenomen hebben van een andere (overheids-)organisatie.

De uitreiking van de prijs, waarvoor zich negentien organisaties hadden aangemeld, is tijdens het KING Jaarcongres van 15 januari in ‘s-Hertogenbosch.

Bunschoten – Tour de KCC

De gemeente Bunschoten heeft van de gemeente Leusden de ‘Tour de KCC’ overgenomen: collega’s uit de organisatie draaien om beurten een uur mee bij het KCC. Inmiddels is circa 15 tot 20 procent van de organisatie langs geweest, inclusief B&W, de gemeentesecretaris en het management. De jury vond de aanmelding van Bunschoten een goed voorbeeld van een relatief simpel concept, met een groot effect, wat bovendien ook nog eens goed te ‘jatten’ is.

Deventer – Stad Scoort

De gemeente Deventer is gestart met ‘Stad Scoort’, een social community voor en door maatschappelijk verantwoorde ondernemers om samen meer kansen te creëren voor kwetsbare doelgroepen. Het idee is inmiddels overgenomen door verschillende gemeenten. De actualiteit van het idee, de verbinding tussen ICT en een maatschappelijk vraagstuk en de samenwerking met partners uit de samenleving, sprak de jury erg aan. Het resultaat dat het heeft opgeleverd en de overname door diverse gemeenten, tonen de effectiviteit van de aanmelding aan.

Westland - Versnelde groepsinschrijfprocedure arbeidsmigranten

De gemeente Westland heeft een versnelde groepsinschrijfprocedure voor arbeidsmigranten geïntroduceerd. Dit delen zij met andere gemeenten door het houden van workshops. Inmiddels zijn er al meer dan 80 workshops gehouden en is het idee door verschillende gemeenten gekopieerd. Het hergebruik van basisregistraties sprak de jury zeer aan in relatie tot het programma Operatie NUP.

Het is een mooi voorbeeld van verbinding met informatiemanagement om een maatschappelijk probleem aan te pakken en dient als voorbeeld voor andere thema’s.

Meer informatie Uitgebreide informatie over de Best Gejat Prijs kunt u vinden op de website van KING. Een stem uitbrengen op een van de drie partijen, kan tot 15 januari.

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Sociale Media

LinkedIn: VIAG

Twitter: @VIAGmedia

RSS: Nieuwsfeed VIAG

Nieuwsfeeds Overig