Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Schouwen-Duiveland kiest Centric voor vervanging IT-omgeving

12/02/2014

 

 

Gouda, 12 februari 2014 - De gemeente Schouwen-Duiveland kiest na een aanbestedingstraject voor Centric als leverancier van haar nieuwe IT-omgeving, inclusief kantoorautomatisering. Centric zal voor de Zeeuwse gemeente een nieuwe IT-infrastructuur neerzetten, inclusief back-upvoorzieningen, werkplekinrichting en kantoorautomatisering. De nieuwe omgeving wordt op 1 juni 2014 opgeleverd; daarna start een onderhoudscontract met een looptijd van minimaal vier jaar en twee keer de optie om een jaar te verlengen.

Eigen visie en onderscheidende oplossingen

Belangrijke uitgangspunten voor de nieuwe omgeving zijn het plaats-, tijd- en werkplekonafhankelijk werken. Ook flexibiliteit, schaalbaarheid en een 24x7-beschikbaarheid van de IT zijn voor Schouwen-Duiveland belangrijk. De gemeente zocht een partner die niet alleen aan die vraag kon voldoen, maar gaf aan ook waarde te hechten aan de eigen visie op de opdracht en de onderscheidende oplossingen en aanpak van de toekomstig opdrachtnemer.

 

Prestatiegerichte inkoop

Schouwen-Duiveland schreef de aanbesteding voor het vernieuwingstraject in juni 2013 uit. De deelnemende partijen werden beoordeeld volgens de methodiek van Best Value Procurement (BVP). In deze methodiek, ook wel die van prestatiegerichte inkoop genoemd, laat de opdrachtgever zich in het aankoopproces leiden door de opdrachtnemer, omdat wordt verondersteld dat deze het beste zicht heeft op het vakgebied.

 

Organisatievisie

De komende maanden zal Centric de nieuwe omgeving ontwerpen en opzetten. Op 1 juni zal deze functionerend worden opgeleverd. Toon Wandel van de gemeente Schouwen-Duiveland: “Wij verwachten dat de nieuwe omgeving onze ambities op het gebied van dienstverlening richting burgers, bedrijven, bezoekers en de eigen medewerkers ondersteunt. Ook zullen we kunnen inspelen op nieuwe werkwijzen en andere veranderingen binnen de eigen organisatie, zoals Het Nieuwe Werken en de verschillende samenwerkingsinitiatieven. In het kort bieden we medewerkers voldoende mogelijkheden en ruimte om te werken volgens onze organisatievisie: ‘De mens centraal, en niet de regels.’”

 

Positief verrast

Centric won de aanbesteding dankzij haar marktleidende positie en de gerichte kennis en ervaringbinnen het vakgebied. De aanbieding kwam op papier al ruimschoots als beste uit de bus; dat beeld werd in de presentatiefase, waarvoor Schouwen-Duiveland Centric als enige partij had uitgenodigd, bevestigd. De gemeente gaf aan daarnaast positief verrast te zijn door Centric’s keus om de installatie van werkplekken uit te voeren in samenwerking met de Zuidhoek, een lokale sociale werkvoorziening in Schouwen-Duiveland.