Startbijeenkomst Denktank Digital Signage

Tijdstip

Agenda
04-02-2016 09:30   tot   04-02-2016 11:30

Beschrijving

Uitnodiging ideeënsessie ¨Digital signage voor gemeenten¨

De VNG heeft in 2015 het initiatief genomen voor de pilotstarter (http://depilotstarter.vng.nl). Dit zijn innovatieve pilots voor en door gemeenten. De meest interessante pilotprojecten zullen een financiële bijdrage ontvangen. In dat kader willen we een ideeënsessie organiseren betreffende ¨digital signage voor gemeenten¨. Voor uitleg wat digital signage (digitale schermcommunicatie, interactie en transactie) is, zie het kader hierna. We denken daarbij aan de inzet ten behoeve van moderne, innovatieve, interactieve dienstverlening, klant- en/of medewerkersinteractie- en communicatie.

Hiervoor vragen we jullie medewerking: we willen een sessie beleggen waarin we uitleggen wat het precies is, hoe het werkt en wat nationale en internationale voorbeelden zijn voor overheden. Vervolgens kunnen we ideeën uitwisselen/brainstormen m.b.t. de vraag wat gemeenten ermee zouden kunnen, concrete toepassingsmogelijkheden, enzovoorts. Bij een positieve uitkomst kan een pilot worden gestart via de Pilotstarter van de VNG.

Heb je zin om circa drie uur mee te denken? En op de hoogte te worden gebracht van nieuwe ontwikkelingen én collega-organisaties te ontmoeten die dit interessant vinden? We willen in overleg met de deelnemers een locatie, datum en tijd kiezen. Meld je aan via de werkruimte Denktank Digital Signage. Of stuur een mail aan Arend van Beek.

Digital signage (digitale schermcommunicatie, interactie en transactie) is een communicatiemedium dat door organisaties ingezet kan worden om via digitale beeldschermen, klanten, relaties of bezoekers te bereiken, desgewenst doelgroepspecifiek (narrowcasting). Dit kan in feite overal mits de beoogde locatie de mogelijkheid biedt een beeldscherm te plaatsen en een (draadloze) internettoegang heeft. Denk bijvoorbeeld aan stadskantoren, publieksbalies, bedrijfsrestaurants, bibliotheken, sportcentra, winkelcentra, musea, openbaar vervoer, etcetera.

Dit gaat dus veel verder dan een beeldscherm met daarop algemene (basale) informatie! Door nieuwe technieken is inmiddels véél meer mogelijk tegen lagere kosten (en makkelijker te beheren). Daardoor kunnen organisaties het breed inzetten. In diverse andere bedrijfstakken wordt dit al volop gedaan.

Meer informatie: zie onderstaande infographic over één van de voordelen/toepassingen (wachtrijmanagement)..

 

Om deze Denktank te faciliteren is een Werkruimte ingericht. U kunt die berijken vanaf de homepagina, rechts onder of via deze link

Locatie


nnb

Nederland

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Sociale Media

LinkedIn: VIAG

Twitter: @VIAGmedia

RSS: Nieuwsfeed VIAG

Nieuwsfeeds Overig