2019-09-11 VIAG Themamiddag

VIAG themamiddag 11 september 2019

Op woensdagmiddag 11 september hebben we een oude traditie van een aantal jaar geleden weer opgepakt. Een themamiddag bij één van onze bedrijfsleden. Dit keer waren we te gast bij Fujitsu Experience Center “The Bridge” te Maarssen. Een prachtige locatie en inhoudelijk programma.

Programma

12.45     Ontvangst   

Ontvangst deelnemers aan de VIAG themamiddag in de centrale hal van Fujitsu te Maarssen. Tijdens dit ontvangst wordt u een lunch aangeboden door Fujitsu

13.30    Opening en welkom, Karen van der Linden, voorzitter VIAG en Louis Hensen, Head of Product Sales binnen Fujitsu Nederland

13.40     Masterclass Privacy, Governance, Risk en Compliance voor Gemeenten, Rion Rijker is een ervaren privacy jurist en eigenaar van Orula Consultancy en Juridisch advies en mede-eigenaar van TrainMe B.V

14.25    Datamanagement en AVG in de praktijk, Sander Rittersma, dataspecialist en eigenaar SJ-Solutions B.V.

15.10     Pauze en gelegenheid ervaren van Fujitsu Experience Center "The Bridge"

15.30    “Samenwerken in de regio…..”, Richan Postmus, Manager ICT NML

16.15    Afsluiting

16.25     Borrel en hapje in Fujitsu Experience Center; The Bridge

Toelichting op de presentaties

13.30     Opening door Karen van der Linden en Louis Hensen

Karen van der Linden, voorzitter VIAG

Louis Hensen is 1 juli j.l. gestart als Head of Product Sales binnen Fujitsu Nederland. In de afgelopen jaren was hij actief als Directeur Infrastructuur & Lifecycle Management Solutions bij Detron. En in de jaren daarvoor heeft hij bij HP gewerkt als Country Manager HP Consulting Nederland. Fujitsu is een wereldwijde leverancier van dynamische IT-infrastructuren met een volledig aanbod van technologische producten, oplossingen en diensten.

Ongeveer 140.000 Fujitsu medewerkers bieden ondersteuning aan klanten in meer dan 100 landen, maar daarbij is de klantbenadering altijd lokaal. Fujitsu onderscheidt zich in de markt door innovatie te koppelen aan Social Responsibility.

13.40     Masterclass Privacy, Governance, Risk en Compliance voor Gemeenten, Rion Rijker


 Bij de omgang met persoonsgegevens hebben gemeenten een grote verantwoordelijkheid. Het veld rond privacy voor gemeenten wordt steeds complexer. Dit komt onder andere door de decentralisatie van overheidstaken naar gemeenten, de gegevensuitwisseling met (keten)partners, de technische mogelijkheden, het gebruik van big en open data door gemeenten voor hun dienstverlening en veranderende privacywetgeving. Privacy is niet langer een onderwerp waar alleen juristen mee bezig zijn: privacy raakt de hele gemeentelijke organisatie. Hoe houdt u inzicht in de bedrijfsprocessen en bereikt u efficiënt uw AGV/Privacy doelstellingen met het oog op wet- en regelgeving en risico’s?

Rion Rijker is een ervaren privacy jurist (CIPP/E, CIPM & FIP) die meerdere jaren ervaring heeft in het adviseren van verschillende typen organisaties over privacy en informatiebeveiliging aspecten. Hij is eigenaar van Orula Consultancy en Juridisch advies en mede-eigenaar van TrainMe B.V. een bedrijf gespecialiseerd in het trainen en weerbaar maken van professionals op het gebied van social engineering.

Belang van dit onderwerp

Per 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing in alle EU-lidstaten. De Wet bescherming persoonsgegevens (WBP), inclusief de meldplicht datalekken, wordt dan vervangen door de AVG. Ook na deze datum vereist de implementatie en borging van de verordening de nodige aandacht.

Heeft u al de implementatie en borging van de verordening in orde?

Tijdens onze Masterclass Privacy, Governance, Risk en Compliance maken we inzichtelijk hoe u van uw privacy, information security, governance, risk en compliance uitdaging een "Master Piece" kunt maken

14.25     Datamanagement en AVG in de praktijk Sander Rittersma 

                        

Datamanagement en AVG in de praktijk. Hoe kom je van een non-compliant naar compliant in het datacenter?

Als gespecialiseerde leverancier van Data Availability Solutions ontwerpen, implementeren en onderhouden zij al sinds 2003 omgevingen voor Storage, Computing, Backup, Archivering en Virtualisatie. Daarnaast bent u voor High Performance Computing oplossingen (HPC) bij hun aan het juiste adres. Als Select Circle Partner voor Fujitsu en Authorized partner voor o.a. IBM, Netapp, HITACHI en CommVault hebben zij de kennis in huis om ook voor uw organisatie het beste uit deze producten te halen.

15.10     Pauze

15.30     “Samenwerken in de regio…..” Richan Postmus

In deze presentatie verteld Richan Postmus, manager van het samenwerkingsverband ICT voor gemeenten Noord- en Midden Limburg (ICT-NML)  hoe er binnen hun regio wordt samengewerkt op het gebied van ICT. Hij richt zich in de presentatie op het samenwerken. Richan zal stil staan bij hoe ICT NML is ontstaan. Wat je in zo’n traject tot GR vorming wel en niet moet doen en vooral ook hoe je dit met elkaar tot een succes kunt maken.

Locatie

Fujitsu Experience Center “The Bridge”

Het Kwadrant 1, 3606 AZ Maarssen, Nederland

De beste plek om te ervaren wat Fujitsu te bieden heeft is in het Fujitsu Experience Center in Maarssen; The Bridge. Met showcases op het gebied van servers, storage, computer hardware, laptops, cloud, beveiliging, Internet of Things (IoT), maar ook de innovaties van Fujitsu's Alliantie-partners zoals Commvault, Datacore, NetApp, SAP, Microsoft en VMware, laat Fujitsu hier een indruk achter over de laatste technologische ontwikkelingen en oplossingen. En omdat daden meer zeggen dan woorden, kunt u zich vrijblijvend laten inspireren en adviseren door middel van live demonstraties om écht te zien wat Fujitsu uw bedrijf of organisatie kan bieden.

In het Fujitsu Experience Center bestaat de mogelijkheid om samen met experts te zoeken naar innovatieve oplossingen op maat voor uw situatie. The Bridge fungeert dan ook als brug tussen de klant en de kennis en ervaring van experts. Het brengt daarmee technologie en mensen samen om zelfs de meest complexe uitdagingen aan te gaan.

 

Handouts van de gegeven presentaties:

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Sociale Media

LinkedIn: VIAG

Twitter: @ViagEvents

RSS: Nieuwsfeed VIAG

Nieuwsfeeds Overig