2018-06-29 VIAG Themadag - Uitnodiging

Uitnodiging VIAG themadag 29 juni 2018

Programma

13:00 uur Ontvangst met koffie/thee
13:30 uur “Security transformatie in de Nederlandse gemeenten” 
Jasper de Jong & Ton Sips, Fortinet
14:10 uur Generieke Digitale Infrastructuur (GDI)
Marthe Fuld, VNG realisatie
14:50 uur Pauze
15:20 uur “De gemeente in de toekomst”
Jan de Harder & Jules de Ruijter, Solventa
16:00 uur  Borrel en hapje


Korte toelichting op de presentaties:

13.30 – 14.10 uur

“Security transformatie in de Nederlandse gemeenten”

Sprekers: Jasper de Jong en Ton Sips


In een tijdsspanne van een aantal jaar hebben lokale overheden steeds meer diensten gedigitaliseerd, met als bijeffect dat hun IT-omgevingen complexer zijn geworden. Was het IT-landschap voorheen duidelijk afgebakend, tegenwoordig is het lastiger vast te stellen waar het begint en eindigt.

De opkomst van cloud-oplossingen, Bring Your Own Device en Internet of Things (een aantal gemeenten experimenteert bijvoorbeeld met Smart City oplossingen) draagt bij aan de complexiteit.

De risico’s zijn in gelijke tred, zo niet harder, meegegroeid. 

Gemeenten zijn continu aan het koorddansen om tegemoet te komen aan de digitaliseringsvraag van mondige burgers en de eisen van hedendaagse cybersecurity. Bij veel organisaties – zowel privaat als publiek – groeit de dreiging van cybersecurity sneller dan hun weerbaarheid. Maar de risico’s bij gemeenten, die natuurlijk ontzettend veel privacygevoelige informatie beheren, zijn minstens net zo groot als bij bedrijven. 

In het rapport Dreigingsbeeld Informatiebeveiliging Nederlandse Gemeenten 2018 van de IBD (Informatiebeveiligingsdienst) worden de grootste security-uitdagingen genoemd waar Nederlandse gemeenten mee te maken hebben.

Fortinet zal aan de hand van praktijkvoorbeelden en klantcases aangeven hoe zij gemeenten hebben geholpen om security inzichtelijk te maken.

14.10 – 14.50 uur

Generieke Digitale Infrastructuur (GDI)

Spreker: Marthe Fuld


De Generieke Digitale Infrastructuur (GDI) bestaat uit digitale producten, standaarden en voorzieningen waarmee overheidsorganisaties hun primaire processen gaan inrichten. Omdat de transformatie naar een digitale dienstverlening organisaties op verschillende manieren raakt, wordt de GDI als een serie losse componenten aangeboden. De GDI valt in de toekomst voor een groot deel onder de Wet digitale overheid.

Marthe neemt ons mee naar de huidige stand van ontwikkelingen en neemt ons mee naar de stappen die nu nog voor ons leggen.

 

15.20 – 16.00 uur

“De gemeente in de toekomst”

 Sprekers: Jan de Harder en Jules de Ruijter

Tijdens deze presentatie schetst Jan een beeld met daarin de vier meest belangrijke thema’s voor gemeenten in de komende jaren. Thema’s die het bestaansrecht en functioneren van gemeenten drastisch (gaan) veranderen.

Ook thema’s die niet pas morgen aandacht behoeven maar al vandaag, misschien zelfs wel gisteren. Want alleen door nu al bezig te zijn met de ontwikkelingen van morgen bereidt u zich voor op de gemeente van de toekomst: een gemeente die digitaal, verbonden en wendbaar is en die daardoor midden in de samenleving staat.

 

 

Locatie

KAMERYCK
Oortjespad 3
3471 HD Kamerik

http://www.kameryck.nl/

Routebeschrijving klik hier

Kameryck shuttle

Komt u met openbaar vervoer dan bieden wij u de Kameryck shuttle aan. Deze shuttledienst vervangt het openbaarvervoer tussen NS station Woerden en Kameryck.
Deze “shuttle” brengt u binnen 10 minuten vanaf dit treinstation naar onze locatie. De shuttle vertrekt vanaf "stationsplein Noord” bij de taxi standplaatsen.
De vertrektijden zijn 12.45 uur en 13.15 uur. Ook voor de terugreis rijdt de shuttle 2x. Dat is om 16.15 uur en 16.45 uur.

 

Aanmelden

U kunt zich voor deze themadag aanmelden via deze link. Na aanmelding ontvang je per e-mail een bevestiging van inschrijving.

Deelname aan deze dag is gratis en bedoeld voor zowel gemeente- als bedrijfsleden (per bedrijfslid één deelnemer). Gemeentelijke medewerkers die nog geen VIAG lid zijn zijn uiteraard ook van harte welkom.

Een centrale locatie, drie inhoudelijk aansprekende presentaties en momenten voor netwerken bieden wij je graag aan. Jij komt toch ook?

Let op! Er zijn maar 40 plaatsen beschikbaar op deze locatie. Wie het eerst komt het eerst maalt principe wordt gehanteerd. Bij no-show zijn wij genoodzaakt om € 50,00 in rekening te brengen.

 

Met vriendelijke groet,

Namens het VIAG-bestuur,

Arend van Beek, voorzitter

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Sociale Media

LinkedIn: VIAG

Twitter: @VIAGmedia

RSS: Nieuwsfeed VIAG

Nieuwsfeeds Overig