2018-05-18 VIAG+IMG Themadag Common Ground - Uitnodiging
 

 

Themamiddag

De besturen van VIAG en IMG nodigen u van harte uit voor deze themamiddag over Common Ground. De afgelopen maanden zijn forse stappen gezet om deze vernieuwing van de gemeentelijke informatievoorziening verder te brengen. VNG en de besturen van IMG en VIAGpraten u bij, maar vooral nodigen we u uit om met ons aan de slag te gaan. Common Ground iseen ambitieuze visie waar we als vakverenigingen voor aan de meet staan.

Informatie, maar vooral mee-denken en -doen!

Common Ground wordt getrokken door een aantal vertegenwoordigers van gemeenten uit dekringen van IMG en VIAG. Zij worden ondersteund door VNG en VNG Realisatie. Zij hebben ookeen vertaling gemaakt naar het jaarplan 2019. Dat is de basis voor de opschaling in 2019. Over dewijze waarop we gaan opschalen kunt u nog volop meepraten.

Over Samen Organiseren bijvoorbeeld en de plaats van Common Ground daarin, ook met het oogop de ALV van VNG op 27 juni. Wat zijn de plannen, wat betekent dit voor gemeenten en wat vindtu daar van?

Maar u krijgt ook een update over Common Ground op dit moment, de bereikte resultaten, een verdieping op de achterliggende technieken en de relatie met dienstverlening en services.

Uw gemeente

Tijdens de themabijeenkomst maken we in co-creatie een beeld van de mogelijke bijdrage die uwgemeente kan leveren. Wat is voor u een goed moment om aan te haken en welke opties hebt u?

Wat moet u vooral niet doen? Wat zijn voor u aandachtspunten? Hoe kunt u in de gemeentelijke informatievoorziening nu al rekening houden met Common Ground, in de voorbereiding, bij het op orde brengen van de basis, met leveranciersmanagement en inkoop, met de ontwikkeling van uw IV-organisatie….?

Gezamenlijk bepalen we de agenda voor de komende tijd en maken we een aanzet voor het programma van de afzonderlijke heidagen van IMG en VIAG later dit jaar.

Uw eigen rol

Aan het eind van de middag hebt u meer bagage om ook voor uw gemeente een diagnose te stellen als basis om goed te adviseren of te managen. Ook met het oog op de voorstellen die voor de ALV van VNG worden gedaan. Het is goed te weten dat tijdens het CIO beraad op 17 mei ook door VNG Realisatie een toelichting wordt verzorgd op haar jaarplan 2019.

Programma

1. Informeren over jaarplan 2019 VNG Realisatie inclusief fonds GGU, met speciale aandacht voor de ondersteuning van Samen Organiseren en Common Ground.
Spreker (waarschijnlijk) Ingrid Hoogstrate - VNG Realisatie
2. Informeren over de actuele stand van zaken Common Ground, de voortgang op het plan dat de kerngroep 6 april aan de Taskforce heeft gedaan.
Sprekers Raymond Alexander (IMG en Den Bosch) en Wouter Bruijning (Strategisch beleidsadviseur gemeente Utrecht)
  Pauze
3 Interactief:
Met de aanwezige leden de elementen van de transitie in beeld brengen. 1 middag zal daarvoor niet genoeg zijn. Het idee is om het resultaat ook mede bepalend te laten zijn voor de agenda van de heidagen van VIAG en IMG.
Moderator (waarschijnlijk) Huub Westendorp

 

Locatie

Seats2Meet Utrecht CS

Moreelsepark 65
3511EP Utrecht

Routebeschrijving en Parkeren

Voor de routebeschijving per openbaar vervoer, eigen vervoer en parkeermogelijkheden klik op deze link

U bent welkom!

De deelname voor deze themamiddag is gelimiteerd en alleen voor gemeentelijke deelnemers. Als u belangstelling hebt, geef u dan snel op. Wij ontvangen u graag tussen 13.00 en 13.30 uur  en eindigen de dag met een hapje en dankje om ongeveer 17.00 uur.

U kunt zich voor deze themadag aanmelden via de knop hierboven. Na aanmelding ontvang je per e-mail een bevestiging van inschrijving. 

 

Met vriendelijke groet,

Namens het VIAG-bestuur,      Namens het IMG bestuur,

                    

Arend van Beek, voorzitter      Raymond Alexander, voorzitter

 

 

Geen inhoud

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Sociale Media

LinkedIn: VIAG

Twitter: @VIAGmedia

RSS: Nieuwsfeed VIAG

Nieuwsfeeds Overig