2015-12-11 - VIAG Themadag - Verslag

Programma VIAG themadag 11 december 2015

Door op de titels  van de presentaties te klikken kunt u ze downloaden of inzien.

12.30 uur Ontvangst met lunchbuffet
13.30 uur Digitale identiteit in de informatiesamenleving
Koen Laan, enterprise architect bij Centric
14.15 uur Van samen inkopen naar allemaal gebruiken; de uitdaging op informatie
Samen: alleen als het ons uitkomt!?
Theo Peters, Kwaliteits Instituut Nederlandse Gemeenten (KING)
15.00 uur Pauze
15.30 uur Organisatie en positionering van informatiemanagement in een middelgrote gemeente met het oog op de fusie van de gemeente Schijndel”
Carl van der Pol, Organisatie- en Informatieadviseur gemeente Schijndel
16.15 uur "Govroam; één keer inloggen, overal online"
Simon Does, voorzitter van de gebruikersraad van govroam
17.00 uur Borrel en hapje
18.00 uur Einde

Korte toelichting op de presentaties:


13.30 – 14.15 uur

Digitale identiteit in de informatiesamenleving

Koen Laan

Koen neemt ons mee in de digitale wereld waarin identiteit steeds meer het eigendom van de burger is. En waar hij zelf bepaald of en waarvoor bepaalde gegevens gebruikt mogen worden. De ontwikkelingen in het aanbod aan digitale diensten vereisen een zorguldige en transparante manier om de digitale identiteit te bewaken en in te zetten daar waar nodig.

14.15 – 15.00 uur

Van samen inkopen naar allemaal gebruiken; de uitdaging op informatie
Samen: alleen als het ons uitkomt!?

Theo Peters

Theo daagt ons uit om met hem na te denken hoe een gezamenlijke Vraag/Opdracht organisatie er uit moet zien en hoe die zich verhoudt tot het gedrag van de individuele gemeenten. Is gezamenlijk inkopen door een "Demand Organisatie" ook meteen een verplichting om dan het ingekochte "verplicht" te gaan gebruiken? In de zin van Pas toe of Leg uit?

Wat is de rol van de koepelorganisaties en wat verwachten we van KING / VNG. Hoe benutten we de agenda 2020 en de komst van de Digicommissaris om nu eindelijk eens voordeel te halen uit samenwerken?

 

15.30 – 16.15 uur

Organisatie en positionering van informatiemanagement in een middelgrote gemeente met het oog op de fusie van de gemeente Schijndel”

Carl van der Pol

Carl heeft een opdracht van zijn gemeente die in een fusieproces zit met twee andere gemeenten benut om een onderzoek te doen en daarop af te studeren.

Via interviews en constateringen komt Carl tot een vertaling van het negenvlaksmodel van Rik Maes. Hij trekt conclusies en doet een serie aanbevelingen. De positie van de informatiemanager is een prominent onderdeel van zijn onderzoek en komt ook weer terug in de aanbevelingen.

"Verplicht" leesvoer voor de leden van de VIAG!

 

16.15 – 17.00 uur

“Govroam; één keer inloggen, overal online"

Simon Does

Simon is gegrepen door het idee dat het inloggen in (of via) netwerken van collega gemeenten vooral een stuk simpeler maar ook een stuk veiliger zou moeten kunnen.

Het initiatief GovRoam is opgezet naar voorbeeld van EduRoam zoals dat in de Educatieve wereld al langere tijd bestaat. Een groeiend aantal gemeenten is al aangesloten bij GovRoam en kunnen hun medewerkers ook bij de andere aangesloten gemeenten zonder problemen laten inloggen in het netwerk.

Een uitdagend en vernieuwend initiatief dat serieuze aandacht verdient!


Locatie

We hebben ook deze keer een prachtige locatie kunnen boeken!

    

Stadion Sparta Rotterdam, Het Kasteel
Jupilerlounge
Spartapark Noord 1
3027 VW Rotterdam

Routebeschrijving

Door op deze link Routebeschrijving te klikken komt u bij de routebeschrijving naar Het Kasteel zowel per auto als met openbaar vervoer. De in deze routebeschrijving genoemde optie “gratis parkeren” op P5 is niet beschikbaar.

Parkeren

Parkeren rond het Sparta stadion is betaald van 09.00 uur tot 18.00 uur. Er kan uitsluitend betaald worden met pinpas, Yellow Brick of Parkline. Het tarief is € 0,50 per 18 minuten. Voor de ingang van het Sparta Stadion is parkeergelegenheid, u dient wel in de parkeervakken te parkeren. De politie voert een actief beleid de buiten de vakken geparkeerde auto’s te bekeuren. Mocht het parkeerterrein vol zijn dan kunt u parkeren langs beide zijdes van de doorgaande weg (Horvathweg).

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Sociale Media

LinkedIn: VIAG

Twitter: @VIAGmedia

RSS: Nieuwsfeed VIAG

Nieuwsfeeds Overig